Luchtsignaal

Luchtsignaal is begin 2013 opgericht door oud-medewerkers van STIVORO. In Luchtsignaal wilden zij de deskundigheid en ervaring van STIVORO behouden om met enthousiasme hun kennis en vaardigheid in te zetten om op een persoonlijke, toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk effectief bewezen manier ondersteunen te geven bij het stoppen met roken.

Zonder dwingend of betuttelend te zijn biedt Luchtsignaal ondersteuning aan rokers die afscheid van de sigaret willen nemen en daar moeite mee hebben. Dit doen ze door kennis uit te dragen en te delen en door het ontwikkelen en aanbieden van stoppen-met-rokenprogramma’s. De Telefonische Coaching van Luchtsignaal bestaat uit een intakegesprek van ongeveer dertig minuten en vijf of zes vervolggesprekken van ongeveer vijftien minuten, verspreid over drie maanden.

De Telefonische Coaching is gericht op gedragsverandering waarbij gebruik wordt gemaakt van motiverende gespreksvoering, zelfcontroletraining en terugvalpreventie.

In het eerste gesprek bespreekt u met uw coach wat u kunt doen om de kans dat u blijvend stopt met roken te vergroten. De onderwerpen zijn o.a. uw rookgedrag, het gebruik van hulpmiddelen, uw stopdatum en uw eerste dagen zonder sigaret.

De vervolggesprekken duren tien tot vijftien minuten. De onderwerpen die aan de orde komen, worden mede bepaald door het verloop van uw stoppoging en uw wensen en behoeften. Vaak voorkomende onderwerpen zijn ontwenningsverschijnselen, het vasthouden van uw motivatie, verleidelijke situaties en valkuilen, trek om te roken, omgaan met stress, verveling en somberheid, gewichtstoename en snoepen en voorkomen van terugval.

Het stoppen-met-rokenprogramma van Luchtsignaal wordt door bijna alle zorgverzekeraars voor 100% vergoed. In combinatie met de coaching van Luchtsignaal worden ook nicotinevervangers of stoppen-met-rokenmedicijnen vergoed. Wel dient men er rekening mee te houden dat de kosten bijna altijd vallen onder het eigen risico.

Het Motto van Luchtsignaal is: Helder over Roken, Hulp bij Verslaving

Hulp nodig? Bel!

088-5006600
Stoppen met roken
Hulplijn