Medipro

Medipro is een jong professioneel medisch bedrijf, een Reguliere Instelling voor Medisch Specialistische Zorg dat zich van begin af aan exclusief heeft toegelegd op de reguliere zorg aan rokers die willen stoppen met hun verslaving. Het hoofdkantoor is gevestigd in een modern zakenpand in Nijmegen en er zijn circa 30 praktijken door heel Nederland.

De filosofie van Medipro is gebaseerd op de gedachte dat mensen alleen slagen in het opgeven van het roken als ze intrinsiek gemotiveerd zijn. Dat wil zeggen dat de wens om te stoppen van binnen uit moet komen. Voor zover dat nog niet het geval is, helpen de coaches hun clienten om tot die intrinsieke motivatie te komen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om goed te adviseren over het gebruik van hulpmiddelen en moet de client leren hoe om te gaan met stress en verleidelijke situaties.

Medipro heeft alle belangrijke disciplines in huis om de verslavingszorg optimaal te laten verlopen: de verslavingsarts en de psycholoog sturen en controleren het zorgproces, de systeembeheerder beheert een innovatief eigen patiëntendossier en zorgt voor vlot lopende declaraties aan de zorgverzekeraars en voor goede communicatie tussen hoofdkantoor en de aangesloten coaches. De afdeling Intake & Consultatie biedt informatie en advies en beheert het maken van afspraken en de verzending van (herhaal)recepten. De directie is tenslotte verantwoordelijk voor de communicatie met de zorgverzekeraars.

Inmiddels is Medipro zorgaanbieder voor bijna alle zorgverzekeraars in Nederland, zodat bijna iedereen terecht kan voor vergoede zorg bij het stoppen met roken.
De particulier kan zonder doktersrecept rechtstreeks contact opnemen met Medipro voor persoonlijke en telefonische coaching. Ook bedrijven kunnen terecht, want Medipro biedt zakelijke trajecten op de bedrijfslocatie.

Onder het motto ‘Medipro helpt’ blijft het bedrijf zich inzetten voor een steeds betere zorg!

Hulp nodig? Bel!

088-5006600
Stoppen met roken
Hulplijn