Stoppen Met Roken Stopmethodes Keurmerk

Lasertherapie en acupunctuur

Naast reguliere stopmethodes zoals persoonlijke en telefonische coaching en groepsbehandeling zijn er ook alternatieve stopmethodes. Hieronder vallen onder andere lasertherapie en acupunctuur. Deze stopmethodes zijn niet bewezen effectief, maar kunnen voor sommige stoppers wel nuttig zijn.

VERGOEDING VOOR LASERTHERAPIE EN ACUPUNCTUUR

Een vergoeding voor alternatieve stopmethodes, zoals lasertherapie en acupunctuur, is in enkele gevallen mogelijk. Dit kan bij sommige zorgverzekeraars met een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen.

LASERTHERAPIE

Bij een laserbehandeling om te stoppen met roken stimuleert de lasertherapeut de acupunctuurpunten op je lichaam met een pijnloze lichtstraal. Het kan gezien worden als een vorm van acupunctuur met lasers in plaats van naalden. Lasertherapie, net als acupunctuur, ondersteunt je lichaam om snel geen behoefte meer te hebben aan nicotine. Het kan je zo van je verslaving af helpen. Een enkele keer laseren is volgens de aanbieders vaak al voldoende ondersteuning om voorgoed te stoppen met roken. Het kan daarom een goede optie zijn voor mensen die geen lang behandeltraject willen doorlopen.

ACUPUNCTUUR

Om het afkicken van tabaksverslaving goed aan te pakken stimuleert de therapeut een unieke combinatie van acupunctuur- en energiepunten. De meeste bevinden zich in het oor, maar ook op het gezicht en de handen, die gezamenlijk een breed effect geven. De behandeling kan zorgen voor een energiek gevoel, minder tot geen last van ontwenningsverschijnselen, weinig tot geen zin in roken en ontspanning.

STOPPEN MET ROKEN MET BEHULP VAN LASERTHERAPIE OF ACUPUNCTUUR?

Zou je graag een alternatieve stopmethode, zoals lasertherapie of acupunctuur, gebruiken bij het stoppen met roken? Onze telefonische stopadviseurs kunnen jou over alle mogelijke hulpmiddelen en stopmethodes (zowel regulier als alternatief) informeren en adviseren. Schrijf je hier in voor een kosteloos stopadvies.

Ik wil graag gratis advies