Stoppen Met Roken Stopmethodes Keurmerk

Persoonlijke coaching

Coaching is een reguliere stopmethode. De kern hiervan wordt gevormd door een serie begeleidingsgesprekken met een professioneel opgeleide stopcoach. We onderscheiden drie vormen van coaching:

VERGOEDING VOOR PROFESSIONELE BEGELEIDING

Voor elke vorm van begeleiding is er een (volledige) vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk. Dit gaat niet ten koste van jouw eigen risico. Begeleiding kan gecombineerd worden met een nicotinevervanger of medicijn. Ook hierbij is een vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk.

Let er bij de keus van een coach wel op dat je alleen bij sommige coaches kunt rekenen op een vergoeding vanuit jouw zorgverzekeraar. Deze coaches moeten namelijk ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Hoe werkt persoonlijke coaching?

Met persoonlijke coaching helpt de coach je door de verschillende fases van het stopproces heen. Als je er nog niet over uit bent of je wel echt wil stoppen, dan kan een coach je helpen de juiste motivatie te vinden. Motivatie is immers de noodzakelijke steun en houvast om het stopproces vol te houden.

Als je de knoop hebt doorgehakt en je er zeker van bent dat je gaat stoppen, dan zal de coach met jou gaan kijken naar geschikte hulpmiddelen. Ook is er aandacht voor de stopdatum en hoe jij je hier het best op voor kan bereiden. Je wordt geholpen bij het maken van een plan om de eerste weken door te komen, onder andere door na te denken over moeilijke en verleidelijke situaties. In vervolggesprekken na je stopdag is er de mogelijkheid om te praten over de valkuilen waar je tegenaan loopt. Ook krijg je advies over hoe je hiermee om kan gaan.

Jouw eigen inbreng is erg belangrijk in een coachingsproces. Je moet de coach niet zien als iemand die jou precies gaat vertellen wat je moet doen, maar als een ervaren gids die met je meeloopt en die je kan helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

STOPPEN MET ROKEN MET BEHULP VAN COACHING?

Zou je graag gebruik maken van coaching bij het stoppen met roken? Onze telefonische stopadviseurs kunnen jou hierover informeren en adviseren. Ze kunnen je daarnaast meer vertellen over de mogelijkheden voor een vergoeding via de zorgverzekeraar. Ook voor informatie over andere hulpmiddelen en stopmethodes kan je bij ons terecht. Schrijf je hier in voor een kosteloos stopadvies.

Meer info over hulp