Stoppen Met Roken Stopmethodes Keurmerk

Telefonische coaching

Coaching is een reguliere stopmethode. De kern hiervan wordt gevormd door een serie begeleidingsgesprekken met een professioneel opgeleide stopcoach. We onderscheiden drie vormen van coaching:

Vergoeding voor professionele begeleiding?

Voor elke vorm van begeleiding is er een (volledige) vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk. Dit gaat niet ten koste van jouw eigen risico. Begeleiding kan gecombineerd worden met een nicotinevervanger of medicijn. Ook hierbij is een vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk.

Let er bij de keus van een coach wel op dat je niet bij alle coaches kunt rekenen op een vergoeding vanuit jouw zorgverzekeraar. De coach moet namelijk ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Hoe werkt telefonische coaching?

De behandelwijze van telefonische coaching komt overeen met die van de persoonlijke coaching, alleen het medium is anders. Je gaat niet naar een coach toe voor de gesprekken, maar je wordt in plaats daarvan op afgesproken tijden gebeld door de coach. Je kan zelf kiezen wanneer het jou het best uitkomt. Meestal is er bij telefonische coaching sprake van meer coachingsmomenten dan bij de persoonlijke coaching. De gesprekken zijn korter.

Deze vorm van begeleiding is handig als je:

  • Weinig tijd hebt
  • Overdag geen gelegenheid hebt om naar een coach te gaan, maar wel een kwartiertje vrij kunt maken tijdens werktijd om gebeld te worden
  • Geen coach bij jou in de buurt kunt vinden
  • Moeilijk kan reizen of slecht ter been bent
  • Makkelijker praat over jezelf via de telefoon dan in een persoonlijk gesprek

Stoppen met roken met behulp van telefonische coaching?

Zou je graag gebruik maken van coaching bij het stoppen met roken? Onze telefonische stopadviseurs kunnen jou hierover informeren en adviseren. Ze kunnen je daarnaast meer vertellen over de mogelijkheden voor een vergoeding via de zorgverzekeraar. Ook voor informatie over andere hulpmiddelen en stopmethodes kan je bij ons terecht. Schrijf je hier in voor een kosteloos stopadvies.

Ik wil graag gratis advies