Gestopt blijven tijdens carnaval
gepubliceerd
18 februari, 2020
leestijd
2 minuten
delen

Stoppen met roken volhouden tijdens carnaval

Dit weekend is het weer tijd voor carnaval! Voor veel mensen één groot feest, een weekend waar door sommigen al lang naar uitgekeken wordt. Bij de gezelligheid past voor veel mensen vaak alcohol, lekker eten en soms ook een sigaret. Als stopper kan carnaval daarom voor moeilijke momenten zorgen. Hoe zorg je ervoor dat je ook met carnaval geen sigaretten aanraakt? In dit artikel geven wij vier tips voor het volhouden van het stoppen tijdens carnaval.

Vier tips om stoppen met roken vol te houden tijdens carnaval

Tip 1: Pas op met het drinken van alcohol

Roken en alcohol gaan vaak samen. Alcohol maakt je snel overmoedig en impulsief, waardoor je gewetensfunctie vermindert. Je kan hierdoor sneller gaan toegeven aan jouw zin in een sigaret. Alcohol kan het volhouden tijdens carnaval veel lastiger maken. Let daarom op je alcoholgebruik en wees je bewust van de effecten die alcohol kan hebben op het stoppen.

Tip 2: Vertel je vrienden dat je gestopt bent

Licht je gezelschap van te voren in dat je niet meer rookt. Mocht iemand je toch nog een sigaret aanbieden, herinner hem of haar dan hieraan. Zo kan hij of zij daar de volgende keer rekening mee houden.

Tip 3: Vermijd rookruimtes

Maak het jezelf niet onnodig moeilijk: vermijd rookruimtes in cafés. Ga daarnaast ook niet naast vrienden staan die roken, zodat je minder snel in de verleiding komt om mee te gaan roken.

Tip 4: Blijf sterk!

Het zal niet altijd makkelijk zijn om het roken te weerstaan wanneer je veel rokers om je heen ziet. Houd in gedachten waarom je gestopt bent! Onze tips voor omgaan met een moeilijk moment tijdens het stoppen met roken kunnen je hierbij ook helpen.

Hulp nodig bij het stoppen?

Wij zijn er voor jou met informatie en advies over het stoppen met roken, o.a. over hulpmiddelen, stopmethodes en vergoedingen. Onze telefonische stopadviseurs kunnen jou ook helpen met het opstellen van een persoonlijk stopplan. Hierdoor wordt de stoppoging succesvoller en effectiever. Heb jij ook hulp nodig? Je kunt bellen naar 088-5006600 of een terugbelverzoek indienen.

Ja, help mij met info!

Delen

Categoriën

Actualiteit