Volhouden blog - Stichting Stop Bewust

Stoppen met roken en volhouden op lange termijn

Super goed! Je bent gestopt met roken. Waarom zou je nu niet volhouden op de lange termijn? Het moeilijkste heb je namelijk al gehad! Wij geven je tips en informatie om vol te houden op de lange termijn.

Volhouden Tip 1: Maak gebruik van begeleiding

Maak je nog geen gebruik van begeleiding? Dan is het zeker de moeite waard dit te overwegen. De kans op definitief stoppen met roken wordt vergroot wanneer je gebruik maakt van professionele begeleiding. Stichting Stop Bewust kan je informatie en advies geven over passende begeleiding.

Meer begeleiding bij het stoppen met roken?

Volhouden Tip 2: Bekijk alle stoppen met roken tips

Op onze pagina alles over stoppen met roken in oktober vind je alle tips om het stoppen met roken voor, tijdens en na het stoppen gemakkelijker te maken. Kijk ze nog eens terug of bekijk onze 9 stoppen met roken tips.

Volhouden Tip 3: Maak gratis gebruik van de stoppen met roken hulplijn

Heb je een moeilijk moment? En dreig je terug te vallen? Maak dan gebruik van de gratis stoppen met roken hulplijn van Stichting Stop Bewust: 088-5006600. We helpen je graag!

Help! Ik heb weer gerookt. Wat nu?

Jammer, maar vergeet het moment en ga door met waar je mee bezig was! Zie dit als een leermoment. Stoppen met roken gaat met vallen en opstaan: vallen is niet erg, als je maar probeert om meteen weer op te staan. Uiteindelijk ga je merken dat het iedere week wat minder zwaar wordt.

Let op! Het is niet verstandig om vaker een uitzondering te maken en een sigaret te pakken. De kans dat je weer terugvalt in je oude patroon wordt dan groter.

Je hebt minder kans op een volgende terugval door te onderzoeken wat voor jou moeilijk momenten zijn om niet te roken. Maak voor deze situaties een zo duidelijk mogelijk plan met wat je kan doen als je sterke zin krijgt om te roken. Overweeg daarnaast of het nodig is om meer hulp te krijgen. De kans op succesvol stoppen met roken is het grootst wanneer je gebruik maakt van begeleiding en hulpmiddelen.