YouQuit lasertherapie

YouQuit is een landelijke stoppen-met-roken organisatie die stoppers ondersteunt met lasertherapie. Het is een prijsvechter die sinds 2014 actief is op de Nederlandse markt met ca 25 vestigingen. De prijs van een laserbehandeling is lager dan die van de meeste aanbieders. Dit komt omdat er geen gratis nabehandeling in de prijs inbegrepen is. De filosofie van YouQuit is dat de meeste mensen geen 2e behandeling nodig hebben, dus waarom zou je betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt. Overigens is het toch zo dat er altijd een een extra behandeling tegen vergoeding mogelijk is.
Deze extra behandeling is dan aanmerkelijk goedkoper dan de hoofdbehandeling.

Vergoeding

YouQuit heeft geen afspraken met zorgverzekeraars en wordt hierdoor alleen vergoed als natuurgeneeskundige behandeling wanneer de behandelend therapeut aangesloten is bij een beroepsvereniging. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van hoeveel een zorgverzekeraar wil uitkeren voor natuurgeneeskundige behamdeling vanuit de aanvullende verzekering.

De behandeling

De behandeling bestaat uit twee onderdelen. Als eerste bespreekt de lasertherapeut de eerdere stoppogingen van de stopper. Er wordt zo veel mogelijk geprobeerd lering te trekken uit die eerdere ervaringen. “Waarom is de stopper destijds weer teruggevallen? Welke valkuilen waren er aanwezig? Hoe kunnen die deze keer voorkomen worden?” De therapeut bespreekt ook de werking van de laserbehandeling en geeft tips hoe de stopper daar het beste van kan profiteren. Daarna volgt de feitelijke laserbehandeling waarbij alle voor de tabaksontwenning belangrijke acupunctuurpunten worden gestimuleerd. Het te verwachten resultaat is dat de stopper veel minder last heeft in trek in een sigaret en dat ontwenningsverschijnselen tot een minimum beperkt worden.

Hulp nodig? Bel!

088-5006600
Stoppen met roken
Hulplijn