Alternatieve stoppen-met-rokencapsule

Als alternatief voor de farmaceutische hulpmiddelen zoals Champix en Zyban, is er een product op de markt, QuitCare dat is samengesteld uit een aantal geneeskrachtige kruiden. Quitcare zijn capsules die, in tegenstelling tot farmaceutische medicijnen, geen bijwerkingen hebben. Je hoeft er dan ook geen doktersrecept voor te hebben.

De samenstelling is:

Heermoes of paardestaart is een kruid dat de structuur en de elasticiteit van longweefsel helpt te herstellen. Traditioneel wordt het ook gebruikt om het zelfvertrouwen gedurende moeilijke perioden te versterken.

Rhodiola rosea: De wortels van deze plant, die in het Nederlands rozenwortel wordt genoemd, bevatten componenten die een positieve invloed hebben op je gemoedsrust en stemming.

Tyrosine: Dit ingrediënt is een aminozuur, een van de bouwstenen van neurotransmitters zoals dopamine, en tevens een voorloper van het schildklierhormoon. Tyrosine zou lichamelijke en geestelijke stress, zoals die zich voor kunnen doen tijdens het ontwenningsproces van nicotine, verminderen.

Passiflora (passiebloem): dit bestanddeel heeft een al eeuwen bekende kalmerende werking. Natuurgeneeskundigen schrijven het middel voor bij slaapstoornissen, nervositeit en angstgevoelens. Het is een natuurlijke en niet verslavende variant van bekende kalmerende geneesmiddelen als Valium, Seresta en allerlei slaappillen.

Zink en Chroom: deze beide mineralen hebben een stabiliserende werking op de bloedsuikerspiegel. Roken zorgt in het algemeen voor een iets verhoogde bloedsuiker. Zakt die bloedsuikerspiegel na het stoppen enigszins, dan kan dat leiden tot de behoefte aan snacks tussen de maaltijden in. Zink en chroom voorkomen een al te grote dip in de bloedsuikerspiegel en zorgen ervoor dat de gestopte roker niet onnodig veel voeding tot zich gaat nemen. Veel rokers zijn bang voor gewichtstoename. Zink en Chroom helpen om een normaal gewicht te handhaven.

Kuur

QuitCare is een kuur van 8 weken. De eerste week pas je de startdosering toe. Na afloop van de startweek stop je met roken op dag 8. Aanbevolen wordt om vanaf de stopdag in het geheel niet meer te roken.

Voor de verkrijgbaarheid van dit hulpmiddel zie QuitCare.

Meer methodes: Persoonlijke coaching | Telefonische coaching | Groepsbehandeling | Lasertherapie
Hulpmiddelen: Nicotinevervangers | Medicijnen | Lasertherapie en Acupunctuur | E-sigaret

Hulp nodig? Bel!

088-5006600
Stoppen met roken
Hulplijn