Zakelijk

Bedrijven willen in het kader van hun gezondheidsbeleid steeds vaker hun medewerkers op weg helpen om te stoppen met roken. De keuze van de juiste zorgaanbieder is dan belangrijk en daar kan Stichting Stop Bewust je mee helpen.

In de eerste plaats is het prettig voor werkgevers dat de informatie over de diverse stopmethodes op één centraal punt verzameld is. Het is op die manier gemakkelijk om snel inzicht te krijgen in de achtergronden en werkwijzen van meerdere zorgaanbieders. Ook kan je met één handeling offertes aanvragen van verschillende zorgaanbieders die je dan rustig met elkaar kunt vergelijken.

Wil je liever even telefonisch overleggen met één van onze adviseurs? Dan kan je dat per mail of telefonisch kenbaar maken. Je kunt dan gebeld worden op een moment dat jou het beste uitkomt.

Zakelijk

STOPPEN MET ROKEN OP HET WERK

Als werkgever kan het voor jou om diverse redenen interessant zijn om het stoppen met roken onder je werknemers aan te moedigen. Het past misschien al in het organisatiebeleid om aandacht te besteden aan verschillende leefstijlthema’s en nu komt het moment om het roken aan te pakken. In ieder geval is het zo, dat stoppen met roken grote voordelen met zich meebrengt voor zowel de werknemer als de werkgever. Denk hierbij aan het volgende:

 • Rokers hebben gemiddeld een anderhalf maal zo groot ziekteverzuim
 • Rokers nemen vaker pauze en zijn soms wel tot een uur per dienst bezig met roken, waardoor hun effectieve werktijd minder is
 • De irritatie onder collega’s over de rokers neemt toe: niet-rokende collega’s moeten vaak het werk opknappen als rokers hun rookpauze nemen
 • Rokers ontsieren vaak de aanblik van het gebouw door in groepjes bij de ingang te flaneren: soms moeten gasten zich een weg door de rook banen om binnen te komen
 • Niet-rokers zijn gezonder en vitaler en leveren daarom meer en beter werk dan rokers
 • Interne rookruimtes zijn onfrisse plaatsen waarin vaak veel geld geïnvesteerd moet worden om een goede afzuiging te realiseren

Meer weten over wat er in het lichaam gebeurt als je stopt het roken?

WELKE KEUZES ZIJN ER VOOR WERKGEVERS EN WAT ZIJN DAARBIJ BELANGRIJKE OVERWEGINGEN?

Er zijn zowel reguliere als alternatieve stoppen-met-rokenbehandelingen voorhanden voor de zakelijke markt. De reguliere aanpak is voor bedrijven voordelig, omdat de behandelkosten gedekt worden uit de vergoedingen van de zorgverzekeraar. Zowel de gesprekskosten als de hulpmiddelen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Alternatieve behandelingen worden alleen – en in mindere mate – vergoed vanuit aanvullende pakketten. Het voordeel van sommige alternatieve methodes is dat de behandelduur kort of zelfs éénmalig is. Dit maakt het organiseren voor een groep werknemers een stuk makkelijker.

De fiscus biedt mogelijkheden om stoppen-met-rokenbehandelingen of cursussen belastingvrij aan te bieden, mits dat staat beschreven in het Arbo-plan van het bedrijf. Stichting Stop Bewust kan op verzoek voor je uitrekenen wat financieel de meest aantrekkelijke optie voor jouw organisatie is.

INFORMATIEBIJEENKOMST OP HET WERK

In het kader van het gezondheidsbeleid binnen het bedrijf is er vaak behoefte aan objectieve voorlichting over het stoppen met roken. Hierin zijn de volgende thema’s opgenomen:

Het is  mogelijk om aan de voorlichter te vragen om focus te leggen op één of meer van de 5 thema’s. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij ‘behandelmethoden’ alleen de nadruk te leggen op de reguliere gezondheidszorg, maar het is ook mogelijk aandacht te besteden aan alternatieve behandelingen.

Maatwerk
De volledige informatiebijeenkomst heeft een duur van anderhalf uur. Graag langer of korter? Dit kan in overleg.

Kosten
Voor een offerte van een bijeenkomst kan je contact met ons opnemen.

thema's

 • Feiten over roken

 • Gezondheidsrisico’s

 • Tabaksverslaving

 • Hulpmiddelen

 • Behandelmethoden

Informatie en stoppen met roken advies

BEDRIJFSADVISERING

Bedrijven worstelen vaak met vragen omtrent rookbeleid. Een voorbeeld is: wat is nou de juiste aanpak als ik rookruimtes af wil schaffen? Of een andere vraag: hoe kan ik een rookverbod invoeren op het bedrijfsterrein? Nieuw rookbeleid ligt immers altijd gevoelig en kan leiden tot conflictsituaties.

Je kan kosteloos een oriënterend gesprek aanvragen met een adviseur. Pas na afloop van dit gesprek beoordeel je of je verder wil en kan er een offerte opgesteld worden toegepast op je specifieke wensen. Wij helpen bedrijven graag op weg om hun medewerkers te helpen stoppen met roken.

Meer weten