Acupunctuur

Acupunctuur ontdekten de Chinezen al zo’n 5000 jaar geleden dat krijgers die in de oorlog geraakt werden door een speer of een pijl (en dat overleefden), daarna ineens minder last bleken te hebben van bepaalde kwalen. Dergelijke plaatsen op de huid werden vervolgens opzettelijk doorboord met botsplinters of met primitieve bronzen naalden om dezelfde effecten op te wekken. Tijdens een acupunctuurbehandeling worden acupunctuurpunten op het lichaam, meestal op de oorschelp, gestimuleerd met behulp van kleine naaldjes. Gebruikelijk is het dat de naaldjes na de behandeling verwijderd worden, maar soms ook blijven ze nog een tijdje zitten, al dan niet met een pleistertje eromheen. Via de acupunctuurpunten worden zogenaamde meridiaanlijnen gestimuleerd die in contact staan met de organen in het lichaam.
BEHANDELING
Regulier of alternatief Alternatief
Aanmelding Telefonische afspraak
Aantal sessies Minimaal 1
Behandeltijd per sessie Circa 30 minuten
Totale looptijd behandeling Afhankelijk van aantral vervolgconsulten
Gratis nabehandeling? Nee
Prijs Vanaf € 70,- per sessie
PLUS & MINPUNTEN
Belangrijkste pluspunten
  • Eeuwenoude traditie
  • Geen bijwerkingen bekend
  • Geen contra-indicaties
  • Belangrijkste minpunten
  • Niet bewezen werkzaam als hulpmiddel
  • Vaak eenmalig
  • Weinig psychologische ondersteuning
  • ALGEMEEN
    Achterliggende theorie/filosofie Chinese natuurgeneeskunde, meridianen, acupunctuur
    Bewezen effectief Niet wetenschappelijk aangetoond
    Geclaimd succespercentage Onbekend
    Reviews
    Aanvullende informatie Werkt met kleine naaldjes; soms blijven deze enige tijd met een pleisters bevestigd.
    VERZEKERING
    Vergoeding uit basisverzekering Nee