Stoppen Met Roken Stopmethodes Keurmerk

Groepsbegeleiding

Coaching is een reguliere stopmethode. De kern hiervan wordt gevormd door een serie begeleidingsgesprekken met een professioneel opgeleide stopcoach. We onderscheiden drie vormen van coaching:

Vergoeding voor professionele begeleiding?

Voor elke vorm van begeleiding is er een (volledige) vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk. Dit gaat niet ten koste van jouw eigen risico. Begeleiding kan gecombineerd worden met een nicotinevervanger of medicijn. Ook hierbij is een vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk.

Let er bij de keus van een coach wel op dat je alleen bij sommige coaches kunt rekenen op een vergoeding vanuit jouw zorgverzekeraar. Deze coaches moeten namelijk ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.

Hoe werkt groepsbegeleiding?

Voor wie het prettig vindt om met lotgenoten te praten over stoppen met roken, is een groepsbehandeling een goed alternatief voor individuele coaching. De groep komt voor een vastgesteld aantal sessies bij elkaar en meestal is er een uiterste stopdatum vastgesteld. De eerste sessies worden benut om tabaksverslaving in kaart te brengen en voorlichting te geven over wat er gebeurt na het stoppen. Ook worden hulpmiddelen besproken en word je gestimuleerd om daar een keus in te maken.

Stoppen met roken met behulp van groepsbegeleiding?

Zou je graag gebruik maken van coaching bij het stoppen met roken? Onze telefonische stopadviseurs kunnen jou hierover informeren en adviseren. Ze kunnen je daarnaast meer vertellen over de mogelijkheden voor een vergoeding via de zorgverzekeraar. Ook voor informatie over andere hulpmiddelen en stopmethodes kan je bij ons terecht. Schrijf je hier in voor een kosteloos stopadvies.

Adviseer mij over hulp