voorbereidingstips stoppen met roken

Stoppen met roken voorbereidingstips

Een goede voorbereiding is het halve werk! Wanneer je goed voorbereid bent voor jouw stoppoging, heb je meer kans op succes. Bekijk onze acht stoppen met roken voorbereidingstips.

8 tips: wat is een goede voorbereiding bij het stoppen met roken?

  1. Laat je informeren over een succesvolle aanpak
  2. Schrijf jouw aanpak op
  3. Kies professionele begeleiding en hulpmiddel
  4. Stel een stopdatum vast
  5. Minderen
  6. Bereid je voor op moeilijke momenten
  7. Maak afspraken met je omgeving
  8. Stop definitief!

Waarom is een goede voorbereiding belangrijk?

Stoppen met roken vergt motivatie en doorzettingsvermogen. De eerste dagen gaan meestal goed, maar daarna vallen rokers vaak terug in hun oude gewoontes. Een goede voorbereiding is het halve werk! Met de acht stoppen met roken voorbereidingstips van Stichting Stop Bewust kan jij jezelf goed voorbereiden op het stoppen met roken. Daardoor zal jouw stoppoging succesvoller zijn.

Informatie en advies bij het stoppen met roken

Wij helpen jou graag met informatie over stoppen met roken. Zo kunnen wij wij jou helpen bij het opstellen van een persoonlijk stopplan. Onze telefonische stopadviseurs kunnen jou adviseren over hulpmiddelen en stopmethodes. Daarna maak je jouw stoppoging concreet door een stopdatum vast te stellen. Begin met minderen van het aantal sigaretten en bereid je voor op moeilijke momenten tijdens het stoppen met roken. Maak daarnaast afspraken met je omgeving, bijvoorbeeld met je sociale contacten en je partner. Nu ben je echt klaar om te stoppen met roken!

Wil jij ook een goede voorbereiding voor het stoppen met roken? Wij helpen je graag!

Klik hier voor een telefonisch stopadvies