stoppen met roken stiching stop bewust
gepubliceerd
26 september, 2018
leestijd
2 minuten
delen

Stoptober

Samen 28 dagen niet roken. Een goed idee?

Ieder mens is anders, iedere roker is anders , en ook elke stoppoging is anders. En natuurlijk is het geweldig als je met volle overtuiging kan zeggen: “En nu is het genoeg. Ik stop met roken. Ik steek nooit meer een sigaret op.” Overtuiging en zelfverzekerdheid kan zeker helpen bij het stoppen met roken. Naast de wens en het belang om te stoppen is voor een succesvolle stoppoging het vertrouwen in eigen kunnen haast een voorwaarde. En al is de wens om te stoppen bijna bij iedere roker aanwezig, vaak is er de twijfel of het wel gaat lukken. “Nooit meer roken” klinkt wel erg bedreigend en eng.

28 Dagen niet-roken is beter te overzien. 28 Dagen niet roken kan het zelfvertrouwen doen groeien. In 28 dagen niet-roken kan je de nodige vaardigheden aanleren. Bovendien na 28 dagen niet roken is het niet-roken al een stuk makkelijker dan in het begin. Dus wie weet kan ook jij dan zeggen: “Ik weet het zeker, Ik steek nooit meer een sigaret op.” En als in die 28 dagen het niet-roken toch nog te zwaar blijkt te zijn, dan heb je vast inzicht gekregen wat roken voor je bekent, wat het moeilijk maakt om niet te roken, welke vaardigheden je nog mist. En kan je je beter voor bereiden op een nieuwe stoppoging. Kan je dan met meer vaardigheden en zelfvertrouwen de sigaret vaarwel zeggen.

Een goed idee dus voor veel rokers om met Stoptober het roken voor een poosje te laten en hierdoor vertrouwen en vaardigheden te verkrijgen. Wil je weten hoe je daarnaast ook met hulpmiddelen en ondersteuning het vertrouwen in een goede afloop kan vergroten? Bel Stichting Stopbewust.

Over Stoptober

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. 28 dagen samen stoppen met roken vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf! Eén van de beste beslissingen die je kunt nemen. En dit is het moment!

Het succes van Stoptober

Het geheim zit hem in de positieve aanpak en de steun die Stoptober biedt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Via de Stoptober-app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang je tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook de filmpjes van onze vloggers zorgen voor een afleiding.

De afgelopen jaren hebben geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. Je staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn die 28 dagen natuurlijk goed te overzien. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober. Doe ook mee!

Lees verder: www.stoptober.nl

Delen

Categoriën

Actualiteit